Valentine’s Day: 10 lucruri pe care nu le știai

Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor este sarbatorita anual pe 14 februarie in numeroase tari din lumea intreaga. Iata zece informatii mai putine cunoscute despre Valentine’s Day (vizitati si oferta Villa Oblique ocazionata de aceasta romantica sarbatoare).

  1. Originile acestei sarbatori se pare ca sunt in Imperiul Roman, unde Episcopul Valentin a incalcat porunca Imparatului Claudius al II-lea, de a nu oficia cununii in timpul razboaielor. Episcopul a fost judecat si condamnat la moarte. Din inchisoare i-a scris fiicei Imparatului, semnandu-se “Valentinul tau”
  2. In epoca Victoriana era considerat ghinion sa semnezi felicitarile de Valentine’s Day
  3. 3% dintre proprietarii de animale de companie le vor da acestora un cadou de Valentine’s Day :)
  4. Peste 1 miliard de felicitari sunt trimise de Valentine’s Day
  5. Sunteti probabil familiari cu simbolul XOXO, echivalent cu un sarut virtual. Se pare ca acesta isi are originile in epoca medievala, cand analfabetii scriau in locul numelui un X, pe care il sarutau, pentru a-si demonstra sinceritatea
  6. Richard Cadbury a produs prima cutie de ciocolata cu ocazia Valentine’s Day la sfarsitul anilor 1800
  7. Si desigur, peste 35 de milioane de cutii de ciocolata in forma de inima sunt vandute anual, cu ocazia Valentine’s Day
  8. 73% dintre cei care cumpara flori de Ziua Indragostitilor sunt barbati. Deci sunt si 27% femei printre cumparatori :)
  9. 15% dintre americance isi trimit singure flori de Valentine’s Day :(
  10. Pe 14 februarie puteti sarbatori Valentine’s Day la Villa Oblique alegand din doua pachete: Valentine’s Day Romantic sau Valentine’s Day Aventurier. Pe care il preferati? :)

Happy Valentine’s Day!

Share on social networks

Leave Comment

Call Now Button